Saapuminen ja esteettömyys

Osoite: Varvinkatu 19, 29100 Pori.

Rakennuskulttuuritalo Toivo sijaitsee osoitteessa Varvinkatu 19, Porin 5. kaupunginosassa.

Rakennuskulttuuritalo Toivo on vammaiskorttikohde.

Vierailu Rakennuskulttuuritalo Toivossa on kaikille ilmainen.

Etäisyydet

Kauppatorilta: 550 m, noin 5 minuutin kävelymatka.

Matkakeskus: 1,2 km.

Kaukoliikenteen linjat pysähtyvät Matkakeskukseen. Rautatieasema sijaitsee Matkakeskuksen vieressä.

Pysäköinti

Talojen edessä on Juhana Herttuankadun puolella on 60 minuutin parkkipaikkoja (parkkikiekko), Varvinkadun puolella ilmainen vinoparkki. Lähikaduilta löytyy lisää parkkipaikkoja. Pihalla on pyöräteline.

Sisääntulo

Rakennuskulttuuritalo Toivo on vaalea yksikerroksinen puutalo Varvinkadun ja Juhana Herttuankadun risteyksessä Sibeliuspuistoa vastapäätä. Molempien katujen puolella talon seinässä on kyltit, joissa lukee Rakennuskulttuuritalo Toivo. Pääsisäänkäynti on risteyksen puoleisesta kulmaovesta.

Pihapiirin kaikki rakennukset ovat yli satavuotiaita asuinrakennuksia, joten kohde on liikuntaesteisten kannalta vaikeakulkuinen. Rakennuksissa on pienet huoneet, kapeat ovet, korkeat kynnykset ja useita portaita. Henkilökunta auttaa tarvittaessa! Tiloissa ei myöskään ole esteetöntä wc:tä.

Pääsisäänkäynnin kulmaovelle johtaa ulkoa kaksi porrasta ja tuulikaapissa on vielä muutama porras. Tuulikaapissa on kaide. Pihan puolella Toivo-kuistilla on kaide helpottamassa portaiden kiipeämistä.

Toivon rakennuksessa on kolme sisäänkäyntiä sisäpihan puolella. Pihaan pääsee helposti sekä Varvinkadun että Juhana Herttuankadun puolelta porteista. Kesällä pihalla on penkkejä ja tuoleja, joilla voi levähtää perennapenkkien ja hedelmäpuiden katveessa ja nauttia puutalopihapiirin tunnelmasta.

Korsmanin talon kivijalka on Toivoa korkeampi, joten kuistin portaatkin ovat korkeammat. Punaiseen Pihariviin johtaa vain muutama porras, joten sinne on helpoin kiivetä. Kuisteilla on kädensijoja helpottamassa kiipeämistä.

Neuvonta sijaitsee Toivon rakennuksen toimistossa, pääsisäänkäynnistä suoraan ja vasemmalle. Pihan puolelta tultaessa ovesta, jossa lukee Toimisto.

Wc löytyy Toivon rakennuksen keskeltä.

Tapahtumien aikaan myös verstasrakennuksen wc on käytössä.

Toivon wc:n aulassa on lastenhoitoalusta.

Opas- ja avustajakoirat ovat tervetulleita. Avustajakoirille voi pyytää vesiastiaa henkilökunnalta.

Toivossa ja Korsmanin talossa saa koskea esineisiin.

Opastuksia voidaan soveltaa erityisryhmille. Erityisopastuksista tulee sopia viimeistään 2 viikkoa aiemmin.

Toivosta voi myös lainata Muistipakin, joka sisältää esineitä käyttökokoelmista.

Valokuvaus on sallittua. Kaupallisiin tarkoituksiin kuvattaessa on pyydettävä kuvauslupa.