Kivaa tekemistä lapsille, nuorille ja aikuisille

Porin museoissa on paljon erilaista ohjelmaa lapsille, nuorille ja aikuisille. Voit osallistua työpajoihin, leikkiä museoiden leikkipaikoissa, ryhtyä salapoliisiksi, etsiä kadonnutta museonvartijaa tai järjestää synttärit. Mahdollisuuksia on monia!

Ilmainen sisäänpääsy:

  • alle 7-vuotiaat
  • porilaiset 7.–9. luokkalaiset nuorisopassilla
  • alle 18-vuotiaat viikonloppuisin ja arkipyhisin
  • Toivoon ja Poriginal galleriaan on aina vapaa pääsy!

Työpajoissa on useimmiten erillinen materiaalimaksu.

Tähtihetkiä Porin museoissa

Lainaa Tähtihetkiä-reppu Rakennuskulttuuritalo Toivossa, Luontotalo Arkissa, Rosenlew-museossa ja Satakunnan Museossa

3-10-vuotiaille suunnatun repun saa lainaan Toivon toimistosta ilmaiseksi museokäynnin ajaksi Korsmanin talon ollessa avoinna (koulujen syys- ja talvilomien aikaan sekä kesällä). Reppu sisältää ohjeet ja välineet näyttelyn uudenlaiseen havainnointiin ja hauskaan museoelämykseen.

Tähtihetkiä-repun voi lainata myös Satakunnan Museossa, Luontotalo Arkissa ja Rosenlew-museossa. Joka museossa on erilaiset tehtävät ja välineet.

Tähtihetkiä Porin museoissa -hanketta tukee Porin lasten- ja nuortensuojelu säätiö.

Repun välineiden avulla voi tutkia vaikka mitä. Kuva Jonna Karttunen.

Leikkipaikkoja

Rakennuskulttuuritalo Toivo

Korsmanin talossa ja pihapiirissä on koulujen loma-aikoina aina jotain kivaa tehtävää. Kesäisin järjestetään lasten työpajoja kahdesti viikossa. Ulkorakennukseen avataan myös aivan uusi leikkipaikka kesällä 2024. Katso työpajojen ja lomaohjelman ajankohtaiset tiedot Tapahtumat -sivulta.

Puujaloilla kävely on hauskaa. Kuva Mikael Leppäniemi, SatM.

Satakunnan Museo

Museon aulan yhteydessä olevassa Kamarissa voi lasten kanssa viettää aikaa, leikkiä ja pelata. Kamarissa järjestetään ajoittain myös erilaisia työpajoja.

Elon merkkejä -perusnäyttelyn Pikku-Pekkalassa pääsee leikkien avulla 1900-luvun alun kaupankäynnin tunnelmaan. Vuoden 1938 Porin kaupunkikartasta tehdyllä liikennematolla voi huristella menemään pikkuautoilla ja viedä vaikka lehmät laitumelle. Talonpoikaispirtin luona pääsee kokeilemaan muutamia vanhoja työkaluja ja juoksumatolla kyntämisen makuun. Tämän lisäksi voi kiikutella keinutuolissa tai lepuuttaa jalkoja 1970-luvun olohuoneessa.

Pikku-Pekkalassa on kiva leikkiä. Kuva Mikael Leppäniemi, SatM.

Luontotalo Arkki

Metsistä merelle -näyttely tarjoaa värikästä menoa ja touhua. Arkissa saa kiivetä pienoismajakkaan ja lintutorniin, tasapainoilla pitkospuilla sekä ryömiä karhun pesäkoloon. Arkissa järjestetään ajoittain myös lasten työpajoja.

Kiipeä lintutorniin! Kuva Mikael Leppäniemi, SatM.

Rosenlew-museo

Sisääntuloaulassa voi kokeilla soittaa vanhoilla puhelimilla ja näpytellä kassakonetta. Toisessa kerroksessa pääsee pyörittämään jäätelökonetta ja arvailemaan erilaisia puulajeja. Laarissa järjestetään ajoittain lasten työpajoja.

Jäätelökone käynnissä. Kuva Jonna Karttunen, SatM.

Järjestä lasten synttärit Luontotalo Arkissa

Luontotalo Arkissa voi viettää hauskat synttärit kaveriporukalla!

Max 15 lasta, 120 €. Lisävieraat 12 € / hlö ja tarjoilut erikseen sopien. Kysy lisää Luontotalo Arkista p. 621 1176, arkki@pori.fi.

Auta Vienoa! – Lasten ja nuorten seikkailupeli Satakunnan Museossa

12-vuotias Vieno on sinkoutunut aivan väärään aikaan, kun Porissa syttyi suurpalo. Hän tarvitsee nyt apuasi! Mistä ajasta hän on tullut ja mitä hän haluaa? Entä mikä on kreijari tai koggi?

Satakunnan Museon uudessa seikkailupelissä pääsee käyttämään aivonystyröitä ja ratkomaan visaisia tehtäviä. Tule siis autamaan Vienoa! Seikkailupeli on oiva tapa viettää aikaa perheen tai kavereiden kanssa. Samalla tulee tutustuneeksi menneisyyteen hauskalla tavalla.

Peliä voi pelata museon aukioloaikoina. Peli sujuu parhaiten 2-6 hengen porukassa.

Pelin hinta sisäänpääsymaksu + 5 € / peli.
Museokortilla 24.6.-30.7. pelin hinta 3 €.

HUOM! Monet lapset ja nuoret ovat ilmaiskävijöitä, joten kustannettavaksi jää vain pelin hinta.