Vanhojen rakennusten korjausnäyttely
Rakennuskulttuuritalo Toivo on Satakunnan Museon korjausrakentamiskeskus, jonka korjausneuvonnan keskeisin työkalu on Toivon tiloihin rakennettu korjausnäyttely, jossa on jätetty näkyviin rakennuksen alkuperäisiä rakenteita, materiaaleja ja pintoja sekä rakennuksen korjauksen eri vaiheita, erilaisia korjaustapoja ja –materiaaleja. Näyttelyssä voi nähdä, miten lahovaurion eteneminen pysähtyy, kun katto korjataan, miten pinkopahvikatto asennetaan, miten vanhan rakennuksen lämpötaloutta voidaan parantaa tai minkälaisia vaihtoehtoja puulattian käsittelylle on olemassa.
Näyttelyssä on testattu eri valmistajien tuotteita sekä kokeiltu vanhoja korjausmenetelmiä ja reseptejä. Osa näyttelyssä käytetyistä materiaaleista on ollut käytössä vuosikymmeniä tai jopa vuosisatoja, joten niiden toimivuus on testattu käytännössä, oikeissa olosuhteissa, ei vain laboratoriossa. Osa tuotteista on moderneja tai tuotettu nykyaikaisella tekniikalla, vaikka raaka-aineet ovat perinteisiä tai perinteiseen rakentamiseen sopivia.
Toivon näyttelyrakennuksen huoneet on sisustettu eri aikakausien tapaan. Seinä-, lattia- ja kattopinnoitteet sekä huoneiden kalusteet, verhot ja huonekasvit kuvaavat eri aikojen sisustamista ns. tavallisten kaupunkilaisten kodeissa. Vanhimmat huoneet edustavat 1800-luvun puoliväliä, uusimmat 1950-luvun alkua.
Myös pihapiirin muut rakennukset toimivat osana korjausnäyttelyä. Korsmanin talon pohjoispäädyn ison kamarin katossa on esillä huonokuntoisen, koristemaalatun pinkopahvikaton korjausvaiheita ja huoneen kiinteä sisustus edustaa 1800-luvun loppua. Korsmanin talon eteläpäädyn asunnossa eletään vuonna 1951. Punainen Piharivi on siirretty nykyiselle paikalleen 2000-luvuun vaihteessa. Sisustuksessa on erilaisia varsinkin 1800-luvun lopulle tyypillisiä hirsiseinän pinnoitusvaihtoehtoja lumppuhuopa-arkeista sanomalehtiin ja saumojen päälle liimattuihin pahvisuikaleisiin.